reede, 23. juuni 2023

Võidupüha paraad Viljandis 23.06.2023

Võidupüha paraad toimub see aasta Viljandis.

Pidupäev algab juba kell 07.00 hommikul riigilipu heiskamisega linnavalitsuse ees ning kulmineerub paraadi ja maakaitse päevaga.
Riigilipu heiskamisele järgneb taastatud Viljandimaa võidusamba avamine ning sellele pärgade asetamine.
Päeva tippsündmus, pidulik paraad algas umbes kell 11.00 Viljandi Vabaduse platsil Vabariigi Presidendi saabumisega, üksused hakkavad platsile rivistuma juba pool tundi varem. Paraadil osales üle 900 inimese nii Eestist kui välismaalt.
Viljandi paraadile rivistus ülesse: kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, kodutütred ja noorkotkad Lõuna maakaitseringkonnast. Lisaks politsei- ja piirivalveametist ning päästeametist. Liitlas- ja partnerriikidest osalesid paraadil esindused Soomest, Leedust, Lätist, Taanist, Poolast, Ameerika Ühendriikidest, Ühendkuningriikidest, Prantsusmaalt ja Rootsist.
Marsiviise mängisid kolm orkestrit – Pärnumaa maleva orkester, Tallinna maleva ja Jõgeva maleva ühendorkester ja sõjamuuseumi sõjaväeorkester. Lisaks nägime paraadil ka Sakala maleva torupilliüksust.

Vabariigi President andis paraadil kaitseliitlastele ja naiskodukaitsjatele üle võidutule, mille nad viivad edasi oma kodumaakondadesse. Võidutuli süüdatakse paraadipäeva hommikul, ühendades selle jaoks muinastule ja mälestustule. Kaitseliidu küberkaitseüksuse esindaja viis samuti võidutule koju, selle aasta paraadi uuendus. Küberkaitse üksuse võidutule põlemist saab virtuaalruumis jälgida üle kogu maailma.

Võidupüha paraad 2023 Viljandis



































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar