laupäev, 16. veebruar 2019

Põhja-Sakala valla isetegevuslaste kontsert



Põhja-Sakala valla isetegevuslaste kontsert 2019


Algus 2 lugu
Õhtujuht avasõnad
Sõna Põhja-Sakala valla kultuurispetsialistile. Kõne lõpuks juhatan sisse tänamise ja nimekirja loeb õhtujuht (juhendajad kogunevad lava ette ning saavad üksteise järgi kõik tänatud kommikarbiga).
Ringijuhtide tänamine :
……
Tugev aplaus ja tänu juhendajatele, eestvedajatele. Ringide juhendajad lahkuvad ning alustame kontserdiga. Sõna edasi õhtujuhil.

Algab kontsert:
Siin inspiratsiooni: Tänase õhtu kavas on mitmed tantsud 2019. aasta laulu-ja tantsupeo „Minu arm“ kavast ning täna tantsiskleb teie ette noorte armastuslugu, milles on ilu ja valu, lusti ja rõõmu… ning kokkuvõttes on iga üks oma õnne sepp.

*(Esineb ühendkoor: segakoorid Leelo ja Lehola ja Ilmatar üheskoos, keda juhatab Ilmatari dirigent Riina Mankin, Lehola ja Leelo ühine dirigent Agnes Kurg on tervislikel põhjustel täna eemal ja saadab palavad tervitused ning Leelo dirigent Mait Reimann on keikal…). Kõik kolm koori on väga pikkade traditsioonidega (Kevade hakul täitub Leholal 119, Ilmataril 129 ja leelol 147 tegutsemisaastat).
Kuna terve vald on kokku aetud ja pidu hea hoo sisse saaks, siis teema lauluga sooja sisse. Esitamisele tulevad. Miina Härma / Ferdinand Karlson Tuljak ja Karl August Hermann / Friedrich Kuhlbars Kungla rahvas

*Sürgavere naisrühm, (Sürgavere Kultuurimaja, kevadel saab tegutsetud 51 aastat, südikas juhendaja Helgi Linnas) võimlemiskava „Rukkirääk“

*Segarühm Pilgar   (Pilistvere Rahvamaja, juhendaja Ülle Ant) „Selle metsa taga“ (Maido Saar / Jaan Tätte ) 
*Naisrühm Vastsed Naised (Vastemõisa Rahvamaja, juhendaja Reelika Poroson) „Pruudikandidaadid“

*Segarühm Pilgar  Ullo Toomi „Kosjatants“

*Segakoor Ilmatari naised (Suure-Jaani Kultuurimaja, juhendaja Riina Mankin) „Kuu jõgi“ ja „Õnnesoovid“ klaveril Riina Mankin

*Naisrahvatantsurühm (Võhma Vaba Aja Keskus, juhendaja Merilin Metsatsirk) Lilleke ,,Aissa'' tantsu autoriks ringi juhendaja Merilin Metsatsirk

*Naisrahvatantsurühm Suure-Jaani (Suure-Jaani Kultuurimaja, juhendaja Merilin Metsatsirk) ,,Hällu pääle kutsminõ'' (tantsu autor Kertu Alvre)

*Simmanitantsurühm Hilised Õied (Suure-Jaani Kultuurimaja, juhendaja Tiiu Siim) – „Lillede valss“ ja „Karoobuška“

*Tääksi noorte tantsurühm (juhendaja Anu Mikkor) „Pihlapuu“ 

*Segarühm Õerutajad (Vastemõisa Rahvamaja, juhendaja Eve Rink) Astrid Böning-Nõlvak "Õhtu labajalg" 

*Tääksi noorte tantsurühm „Sõlesepad“

*Vastemõisa Meesansambel Pange Poisid. (Vastemõisa rahvamaja kollektiiv, kellel täitus 3. veebruaril 31. tegevusaasta, juhendaja Valli Pang)
Vello Ainsalu “Viljandi polka“ ja „Kondori lend“

*(Kontserdi lõpetab). Kui enne laulsid segakoor Ilmatari naised, siis nüüd tasakaalukeeleks tantsivad segarühm Õerutajate mehed „Oma õnne sepad“ (M. Agu / U. Naissoo / P.-E. Rummo)

Kontserdi osa läbi. Alustame Põhja-Sakala valla kultuuripreemiate üleandmisega (uues vallas antakse välja teist korda). Välja antakse neli kultuuri aastapreemiat ning üks elutööpreemia. 
Sõna kultuuripreemiate üleandmiseks Põhja-Sakala vallavanem Tõnu Aavasalule ja Põhja-Sakala Vallavolikogu esimehele Arnold Pastakule.
Õhtujuht hakkab ette lugema laureaatide tekste.

Täname kõiki tänasele sündmusele kaasaaitajaid…
Laureaatide pildistamine.

Kõik on oodatud fuajees osasaama pidulauast (ootavad tort, tervitusjook, suupisted).



laupäev, 9. veebruar 2019

EELPROOV-ÜLEVAATUS

9. veebruar

13:30 kogunemine Jakobsoni koolis 
13:50 proovi tegemise võimalus
14:20-15:25 ettetantsimine VÕIMLAS



laupäev, 2. veebruar 2019

Pudrupäev ja aasta esimene naiste püha 02.02.18


Täna on pudrupäev ja aasta esimene väga oluline naiste püha!
Naised siis tööd ei tee, käivad kõrtsus, peavad mokalaata ja joovad naistepuna.
Eks ikks selleks, et tervis hea ja põsed punased oleks!